MITTATILAUSOMPELU

Olen koulutukseltani pukuompelija ja olen valmistanut vaatteita mittatilaustyönä kaikille vartalotyypeille vuodesta 2016 alkaen. Suunnittelen, mitoitan ja kaavoitan vaatteen aina alusta loppuun asiakkaan omille mitoille toiveidesi mukaisesti, jolloin vaatteesta tulee istuva ja jota on mukava pitää yllä. Omille mitoille valmistetut vaatteet tuovat kantajansa parhaimmat puolet esille ja istuvat varmasti. Sovitusvaiheen tarkoitus on saada tuote istumaan juuri sinun vartalotyypillesi sopivaksi ja voit vahvasti vaikuttaa tuotteen lopputulokseen omilla ehdotuksilla ja ideoillasi. Mittatilauksena valmistetut vaatteet ovat vahvaa osaamisalaani.

Uniikkien mittatilaustuotteiden tilaamisen kulku etenee seuraavasti:

Mittatilausvaatteen tilaaminen lähtee liikkeelle asiakkaan yhteydenotosta joko soittamalla numeroon 0440613532 tai sähköpostitse yhteydenottolomakkeen kautta jannina@janninadesign.fi jossa kerrot haluavasi tilata puvun. Viestiin on hyvä liittää esimerkkikuvia ja kertoa, minkä tyylistä asua on hakemassa. Kuvan liittäminen mukaan nopeuttaa huomattavasti suunnittelua ja auttaa hahmottamaan tarkemmin halutun tyylin; mitä erityisesti vaatteeseen haluat, millaiset ovat sinun toiveesi vaatteen muotoon ja materiaaliin. Kerro milloin vaate tulisi viimeistään olla valmis. Olisi myös hyvä miettiä jonkinlainen budjetti valmistettavalle vaatteelle, jonka rajoissa puvun valmistus tulisi pysyä. Tämän perusteella saat alustavan hinta-arvion tuotteelle, sekä voimme sopia tapaamisen tarkempaan suunnittelupalaveriin. Suunnittelukäynti on aina maksuton.

•••

Ensikäynnillä suunnittelemme yhdessä toiveidesi mukaisen vaatteen. Luonnoksen tekemisestä ei veloiteta mitään ja luonnosta voidaan muokata haluamaasi suuntaan. Ensikäynnin aikana saamme yleensä tilaustuotteen lopullisen muodon suunniteltua, mittojen otot vartalosta sekä valittua materiaalit ja sovimme tapauskohtaisesti materiaalien hankinnasta. Joko asiakas itse hankkii työssä käytettävän materiaalin tai sovittaessa ompelija. Jos asiakkaalla on oma materiaali jo olemassa jota pystytään käyttämään, niin sekin onnistuu kyllä. Tämän jälkeen lasken vaatteelle tarkan hinnan, jonka jälkeen asiakas voi tarvittaessa vielä harkita tilausta. Tilauksen vahvistusvaiheessa tuotteesta peritään ennakkomaksu, jolloin maksetaan ompelijan hankkimien materiaalien kulut kokonaisuudessaan tai vähintään 50,00 euroa tilaustyötä kohden.

•••

Suunnittelun pohjalta valmistetaan sovitusversio ennen lopullisen materiaalin käyttöä. Sovituskäyntejä tulee yleensä 2-6, riippuen valmistettavan tuotteen yksityiskohtien määrästä ja materiaalista. Normaalisti 3 käyntiä ennen noutoa. Tuotteen valmistusaika riippuu kankaiden saatavuudesta, sovituskäyntien määrästä ja siitä kuinka nopealla aikataululla asiakas pääsee paikan päälle sovituksiin. Esimerkkitapauksena; jos kankaat tilataan ja sovituskäyntejä on noin 3 kertaa, niin vaatteen valmistus aika on noin 3-5 viikkoa. Tapauskohtaisesti. Tilauspuvut tulee maksaa ennen tuotteen noutoa. Tuotteen valmistuttua asiakkaalle lähetetään tieto valmistumisesta sekä loppulasku. Kun maksusuoritus on kirjautunut osoitetulle tilille kokonaisuudessaan, tuote luovutetaan asiakkaan käyttöön.