MITTATILAUSOMPELU

Olen koulutukseltani pukuompelija ja olen valmistanut vaatteita mittatilaustyönä kaikille vartalotyypeille vuodesta 2016 alkaen. Suunnittelen, mitoitan ja kaavoitan vaatteen aina alusta loppuun asiakkaan omille mitoille toiveidesi mukaisesti, jolloin vaatteesta tulee istuva ja jota on mukava pitää yllä. Omille mitoille valmistetut vaatteet tuovat kantajansa parhaimmat puolet esille ja istuvat varmasti. Sovitusvaiheen tarkoitus on saada tuote istumaan juuri sinun vartalotyypillesi sopivaksi ja voit vahvasti vaikuttaa tuotteen lopputulokseen omilla ehdotuksilla ja ideoillasi. Mittatilauksena valmistetut vaatteet ovat vahvaa osaamisalaani.

Uniikkien mittatilaustuotteiden tilaamisen kulku etenee seuraavasti:

Mittatilausvaatteen tilaaminen lähtee liikkeelle asiakkaan yhteydenotosta. Mielellään sähköpostitse yhteydenottolomakkeen kautta jannina@janninadesign.fi jossa kerrot haluavasi tilata puvun. Viestiin tulee liittää esimerkkikuvia ja kertoa, minkä tyylistä asua on hakemassa ja mikä kuvan tuotteessa eniten miellyttää. Myös materiaali on hyvä kertoa tässä vaiheessa jos on jokin tietty jo mielessä. Kuvan liittäminen mukaan nopeuttaa huomattavasti suunnittelua ja auttaa hahmottamaan tarkemmin halutun tyylin; mitä erityisesti vaatteeseen haluat, millaiset ovat sinun toiveesi vaatteen muotoon ja materiaaliin. Kerro milloin vaate tulisi viimeistään olla valmis. Olisi myös hyvä miettiä jonkinlainen budjetti valmistettavalle vaatteelle, jonka rajoissa puvun valmistus tulisi pysyä. Tämän perusteella saat alustavan hinta-arvion tuotteelle. Voimme tarvittaessa sopia tapaamisen tarkempaan suunnittelupalaveriin jos kyseessä monimutkainen tai sähköpostitse hankalasti selitettävä vaate. Suunnittelukäynti on aina maksuton mikäli tuote valmistetaan.

•••

Ennen ensitapaamistamme pyydän sinulta lisätietoja mittatilauksena valmistettavasta vaatteesta sähköpostin, viestien sekä kuvien avulla. Näiden esitietojen pohjalta arvioin työhön käytettävää aikaa ja annan alustavan hinta-arvion työlle, jonka jälkeen asiakas voi tarvittaessa vielä harkita tilausta. Luonnoksen tekemisestä ei veloiteta mitään ja luonnosta voidaan muokata haluamaasi suuntaan. Ensimmäisen käynnin yhteydessä otetaan vaatteen valmistusta varten vartalon mitat sekä käydään tarkentavia yksityiskohtia läpi. Ensikäynnin aikana saamme yleensä tilaustuotteen lopullisen muodon suunniteltua. Myös materiaali valinnat käydään ennakkoon läpi joiden hankinnasta sovimme tapauskohtaisesti. Joko asiakas itse hankkii työssä käytettävän materiaalin tai sovittaessa ompelija. Jos asiakkaalla on oma materiaali jo olemassa jota halutaan käyttää, niin sekin onnistuu kyllä. Tämän jälkeen tilauksesta lähetetään vahvistusviesti.  Tilauksen vahvistusvaiheessa peritään ennakkomaksu. Ennakkomaksu kattaa kokonaisuudessaan ompelijan hankkimien materiaalien kulut tai vähintään 30% tilaustyön arvioidusta hinnasta.

•••

Suunnittelun pohjalta valmistetaan sovitusversio ennen lopullisen materiaalin käyttöä. Sovituskäyntejä tulee yleensä 2-6 riippuen valmistettavan tuotteen yksityiskohtien määrästä ja materiaalista. Normaalisti 3-4 käyntiä ennen noutoa. Tuotteen valmistusaika riippuu kankaiden saatavuudesta, sovituskäyntien määrästä ja siitä kuinka nopealla aikataululla asiakas pääsee paikan päälle sovituksiin. Esimerkkitapauksena; jos kankaat tilataan ja sovituskäyntejä on noin 3 kertaa, niin vaatteen valmistus aika on noin 3-5 viikkoa. Tapauskohtaisesti. Tilauspuvut tulee maksaa ennen tuotteen noutoa. Tuotteen valmistuttua asiakkaalle lähetetään tieto valmistumisesta sekä loppulasku. Kun maksusuoritus on kokonaisuudessaan suoritettu, tuote luovutetaan asiakkaan käyttöön.